Moartea lui George Floyd: Polițistul Derek Chauvin, pentru prima dată în fața Instanței / Cauțiune de 1 milion de dolari

Un tribunal din Minneapolis a stabilit la 1 milion de dolari cauţiunea în cazul fostului ofiţer de poliţie care l-a ţintuit la pământ pe George Floyd timp de aproape nouă minute, înainte de decesul acestuia, conform documentelor tribunalului citate luni de agenţiile internaţionale de presă.

Derek Chauvin (44 de ani) a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.

Chauvin a compărut pentru scurt timp luni la tribunalul din Minneapolis, următoarea audiere fiind programată pentru 29 iunie, potrivit Agerpres.

Procurorul care a investigat moartea lui George Floyd în Minneapolis a reclasificat faptele ca omucidere voluntară, acuzându-l pe ofițerul de poliție care l-a asfixiat pe bărbatul afro-american de „omor premeditat”.

În dosar vor fi acuzați și ceilalți trei agenți prezenți la fața locului, potrivit AFP.

Derek Chauvin, demis din poliție ca și cei trei colegi ai săi, și arestat la sfârșitul lunii mai, ar putea primi o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare pentru acest omor, potrivit rechizitoriului depus în instanță.

Familia victimei, care a murit pe 25 mai, a salutat avansarea acestor procese, într-o declarație a avocatului său, Ben Crump.

„Acesta este un pas important pe drumul către justiție”, a comentat ea, la nouă zile după apriția videoclipului care a surprins omorul și care a șocat societatea americană și dincolo de granițele țării.

Articolul precedentCel puţin 10% dintre corporatişti şi-ar putea pierde slujba în a doua jumătate a anului
Articolul următorPSD este în discuţii cu ALDE şi Pro România pentru o alianţă la alegerile locale