Florin Cîțu: Mall-urile se deschid din 15 iunie, dacă nu se întâmplă ceva până atunci

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a dat asigurări că în proporție de 90% e posibilă redeschiderea mall-urilor din 15 iunie. El a precizat, într-o declație la Digi 24, că această decizie depinde de un  trend descrescător al cazurilor de coronavirus, fiind foarte importantă pentru economie. ”Unii oameni au învăţat să folosească consumul online de nevoie, dar o parte importantă a consumului se face prin mall-uri şi cred că aceasta este următoarea relaxare” – a adăugat ministrul Cîțu. El consideră că redeschiderea mall-urilor este și o măsură psihologică, pentru că oamenii trebuie să iasă din casă și să socializeze.

Ministrul de Finanțe a reamintit că, deși a fost perioadă de urgență, construcţiile și investiţiile în infrastructură au funcţionat. În opinia sa, este important ca transportul de mărfuri să desfășoare fără restricţii, pentru că acest lucru presupune costuri mai reduse de producţie.

„Anul acesta am avut în buget aproape 50 de miliarde alocaţi către investiţii, am crescut sumele alocare investiţiilor şi o vom face şi în următoarea perioadă. Este schimbarea de paradigmă despre care am vorbit înainte de criză: un guvern liberal va pune accent pe investiţii”, a mai spus ministrul Finanțelor. El a explicat că marea provocare este ”să faci rost de bani, să plăteşti cheltuielile, dar să nu omori nici economia, iar cifrele de până acum arată că a fost un succes”.

Articolul precedentStudiu: De ce este IQ-ul în scădere în țările industriale avansate din Europa
Articolul următorCe pretenție are Angelina Jolie de la fostul ei soț, Brad Pitt