A concurat cu peste 100 de cai până să iasă dublu campion balcanic!

A concurat cu peste 100 de cai până să iasă dublu campion balcanic!
Costel Cojocariu, de două ori medaliat cu aur la Balcaniada de la Istanbul la sărituri peste obstacole, iubește caii de când se știe. A avut peste 100 de-a lungul timpului, iar acum se antrenează cu Moritz 11 ore pe zi pentru performanță în numele României.
Costel Cojocariu, component al echipei naționale a României de sărituri peste obstacole, s-a întors de la Balcaniada de la Istanbul cu două medalii de aur: una cu echipa, și una în proba individuală.
” Pentru mine înseamnă foarte mult, adică nu poți să ieși în fiecare an campion balcanic. Când ți se cântă imnul este un sentiment aparte, de nedescris, o bucurie imensă” – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
Cel care l-a dus pe Costel de două ori pe prima treaptă a podiumului balcanic este calul său, Moritz, care, după câștigarea celor două titluri balcanice, a fost recompensat pe măsură.


„După Balcaniadă a primit zahăr și banane, zahărul îi place cel mai mult. Atunci când face lucruri bune trebuie mângâiat, recompensat” – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
Pentru a ajunge la performanța europeană, Costel și caii pe care concurează se antrenează ani de zile!
„Am avut foarte mulți cai de-a lungul timpului, cred c ă peste 100. Mă pregătesc zilnic de la 8.00 până la 19.00″ – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
De mic, Costel Cojocariu a trait înconjurat de cai, iar pasiunea pentru sportul ecvestru o are din familie.
„De la unchiul meu care călărește aici în București. Când eram mic tot timpul mă ducea la cai, mă punea călare” – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
Campionul balcanic recunoaște că Moritz este cel mai bun prieten al său, dar mai sunt momente în care nu ascultă indicațiile lui.
„Mi s-a întâmplat recent ca la un concurs, calul să nu vrea să treacă peste obstacol. La Campionatul Mondial de Cai Tineri, cu toate că eram pregătit, făcusem toate probele care erau necesare, la concurs am fost eliminat” – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
Atunci când ceva nu este în regulă cu bunul său prieten, Costel știe și de fiecare dată este lângă el!


„Dacă nu este în regulă cu sănătatea îl vezi și dacă este obosit. Îi dai mâncare de energie sau dacă îl doare ceva chemi doctorul” – Costel Cojocariu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.
Succes major pentru români
La Campionatele Balcanice din Turcia, sportivii Federației Ecvestre au avut evoluții foarte bune și au reușit să obțină nu mai puțin de 5 titluri supreme, precum și multe medalii de argint și bronz. La finalul concursului, bilanțul delegației României la EEF Balkan Jumping Championships din Istanbul a însemnat cea mai bună performanță a României înregistrată vreodată la această competiție.


Medalii de aur au obținut echipa națională de seniori de Sărituri peste Obstacole, alcătuită din Aurel Cojocariu (șef de echipă), Ionuț Ursache &calul Vegas, Constantin Cojocariu &calul Quaid-Moritz, Constantin Popescu &calul Hero și Daniel Ionuț Bucur &calul Quasar. De asemenea, Constantin Cojocariu & calul Quaid-Moritz au cucerit medalia de aur și la individual, seniori.


De asemenea Horia Butuza, la copiii, individual, Vladimir Lazăr, la categoria tineret și Laura Yara Rus, la Amazoane au cucerit medaliile de aur.
FOTO: arhivă personală

Articolul precedentUn AN de la ATACURILE DEVASTATOARE: Hamas vs. Israel – ADEVĂRUL pe care nu îl SPUNE NIMENI!
Articolul următorALEGERI si DECIZII in functie de relatia Venus-Soare