Coronavirus: România intră în studiul „Solidarity”, inițiat de OMS

Trei spitale din Capitală vor intra în studiul internațional „Solidarity”, inițiat de OMS și desfășurat în 40 de țări, transmite Mediafax. Studiul va analiza eficiența a patru scheme de tratament aplicate persoanelor bolnave de coronavirus.

Cele trei spitale care vor intra în studiu sunt Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul „Matei Balș” și Spitalul Militar Central. Scopul studiului este de a identifica cel mai eficient tratament împotriva afecțiunilor provocate de coronavirus.

Potrivit lui Alexandru Rafila, reprezentantul României în OMS, studiul compară mai multe scheme terapeutice, multe dintre ele deja folosite în numeroase țări. Cu rezultatul acestor scheme va fi comparat rezultatul tratamentului cu Remdesivir, medicament aprobat în SUA. În România, Remdesivir a fost foarte puțin accesibil, fiind administrat până acum unui număr de doar 30 de pacienți.

În cadrul studiului, viața pacienților nu va fi pusă în pericol, întrucât nicio schemă de tratament nu va fi continuată în cazul în care starea pacientului se înrăutățește.

Desfășurarea studiului a fost aprobată de Comisia Națională de Etică și de Agenția Națională a Medicamentului. Studiul ar putea începe în două săptămâni, după ce procedurile de import al medicamentelor care nu se găsesc în țară vor fi definitivate.

Articolul precedentDublarea alocațiilor ar putea fi atacată la CCR. Orban: nu mai votați pomeni!
Articolul următorAchiziții noi la Ministerul Afacerilor Interne: 6.700 de autospeciale cumpărate