Japonia plănuiește ca până în iunie 2021 să dea în folosință un vaccin împotriva coronavirus, conform declarațiilor date de ministrul japonez al Sănătății  și transmise de Reuters. Planul face parte din eforturile țării de a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, care urmează să se țină la Tokio în 2021.

Companii farmaceutice din întreaga lume lucrează la descoperirea unui tratament sau a unui vaccin împotriva coronavirus.

„Vom asigura dezvoltarea instalațiilor de producție în paralel cu dezvoltarea rapidă a vaccinurilor”, a declarat ministrul japonez pentru Sănătate, Katsunobu Kato, în timp ce a prezentat planurile de a folosi vaccinurile până la sfârșitul primei jumătăți a anului 2021.

De obicei, producerea propriu-zisă a vaccinului începe să fie planificată numai după ce formula acestuia a fost stabilită cu succes.

Guvernul japonez a alocat 1,34 miliarde de dolaripentru producția și distribuția de vaccinuri, ca un al doilea buget suplimentar pe care cabinetul premierului Shinzo Abe l-a aprobat luna trecută.

Articolul precedentBerea îmbunătățește nivelul de concentrare și scade riscul de demență
Articolul următorPrima parcare supraetajată din Galați a fost inaugurată de Consiliul Județean