1. UN NOU TREN ELECTRIC A AJUNS ÎN ROMÂNIA
Călătoriile cu trenul între munte și mare ar putea deveni mai plăcute, mai confortabile și mai rapide. Un nou tren electric a ajuns în România, livrat de data aceasta de un producător chinez.
Operatorul privat care a cumpărat garnitura speră să o pună în circulație cât mai curând, după ce va trece prin procesul de autorizare și anunță că aceasta este doar prima ramă dintr-o flotă care va crește constant în următorii ani.
Trenul dotat cu tehnologie modernă, are 3 vagoane și va circula pe ruta Brașov – București – Constanța, cu o viteză de maxim 160 km/ oră.

2. ”TARABA CU PARALE” ÎN PIAȚA OBOR
Educația financiară a luat avânt în țara noastră în ultima perioadă. Băncile iau și ele inițiativă prin ”Taraba cu parale”, un concurs cu multe premii, inclusiv premii în bani pentru toți cei care doresc să-și testeze cunoștințele financiare și digitale.
”Taraba cu parale” se află în Piața Obor din capitală și va fi acolo până sâmbătă, la ora 16:00. Cum puteți câștiga premiile oferite de bănci? Trebuie doar să răspundeți corect, în proporție de minim 90%, la un quiz cu întrebări pe teme financiare şi de siguranţă online.
România ocupă locul 3 în Uniunea Europa, după Letonia și Portugalia, când vine vorba de cunoștințe și comportament financiar.

3. WEEKEND PLIN ÎN BUCUREȘTI
În parcul Izvor se va desfășura de azi până duminică, evenimentul ”Tradiţii de Florii cu Scrumbii”. Iubitorii de pește își vor putea răsfăța papilele gustative cu o gamă variată de pești și preparate, vedeta fiind bineînțeles scrumbia.
După o masa copioasă, Muzeul Național al Satului ne invită la evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”. Aici va fi organizat timp de 3 zile Târgul de Florii cu produse tradiționale, un atelier de încondeiat ouă sâmbătă și concerte de muzică populară duminică.
Tot la Muzeul Satului poate fi vizitată, în acest weekend, Casa lui Lazăr Naftanailă sau Casa de romi. Vizitatorii vor fi conduși prin istoria, viața și cultura romilor de ghidul virtual Lazăr, generat cu ajutorul inteligenței artificiale.

4. TEMPESTINI, FRAȚII MAIOR ȘI CIPRIAN LUNGU LA RALIUL HARGHITEI
Astăzi se dă startul sezonului la Campionatul Național de Raliuri, la Odorheiu Secuiesc.
Tempestini are 6 victorii în Raliul Harghitei, printre care se numără inclusiv prima sa victorie din carieră. El va face echipă și de data aceasta cu Sergiu Itu.
Nu vor lipsi din competiție nici frații Norbert și Francesca Maior, primul echipaj 100% românesc care a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Raliuri, divizia juniori.
Ciprian Lungu este un alt nume sonor prezent în cursă. Ciprian este primul pilot tetraplegic din lume care a obținut un titlu la raliuri.

5. MISS BUENOS AIRES ARE 60 DE ANI
Se spune că frumusețea este trecătoare, însă nu este și cazul unei femei în vârstă de 60 de ani din Argentina.
Alejandra Marisa Rodríguez a fost încoronată Miss Buenos Aires și s-a calificat astfel la concursul național de frumusețe Miss Argentina. În cazul în care va câștiga va merge mai departe la Miss Univers care a eliminat limita de vârstă la finalul anului trecut.
A descoperit argentinianca Fântâna Tinereții? Ei bine nu! Ea a spus că se antrenează de trei ori pe săptămână, practică postul intermitent, încearcă să mănânce cât mai sănătos posibil și folosește creme bune pentru piele.

6. CALENDARUL ZILEI DE 26 APRILIE
În anul 1900, se naște fizicianul și seismologul Charles Francis Richter, creatorul scării de măsurare a cutremurelor Richter.
La 26 aprilie 1920, este înființat primul institut speologic din lume, la Cluj.
În anul 1963 se naște Jet Li, maestru chinez de arte marțiale, actor, regizor și producător de film. A debutat în filmul Templul lui Shaolin, însă primul rol principal într-un film de Hollywood a venit odată cu ”Să moară Romeo”, în anul 2000.
La 26 Aprilie 1986, se produce accidentul de la centrala nucleară de la Cernobîl, aflată la 200 km de Kiev. Accidentul a injectat în atmosfera terestră de 400 de ori mai mult material radioactiv decât cel de la Fukushima și de câteva ori cantitatea eliberată de bomba atomică la Hiroshima și Nagasaki.
În 1993, are loc revenirea la grafia cu litera „â” în loc de „î” și la scrierea cu „sunt”, „suntem”, sunteți” în loc de „sînt, sîntem, sînteți”.

Articolul precedentHoroscop 17 mai
Articolul următorCUM să ne ÎMBUNĂTĂȚIM VIAȚA?