Caz uluitor de sclavie în Maramureș: Patronii profitau de persoane cu handicap psihic sau fără adăpost

Anchetatorii au descoperit într-un sat, la 5 km de Baia Mare, un caz uluitor de sclavie. Oamenii săraci, fără adăpost, cu handicap psihic, erau efectiv răpiți de pe stradă și puși la muncă în gospodăria unor oameni care, uneori, nici mâncare nu le ofereau o bucată de pâine, scrie Digi24

Un caz de sclavie modernă a fost descoperit de autorități în Bozânta Mică, Maramureș. Conform procurorilor, în perioada mai 2019 – mai 2020, mai multe persoane din aceași familii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în racolarea persoanelor lipsite de apărare, cu handicap psihic, săraci, fără adăpost. Aceștia le ofereau un salariu bun și mâncare, în schimbul muncilor agricole. Oamenii erau racolați chiar din Gara Baia Mare.

Ulterior, după ce victimele ajung la domiciliile membrilor grupării, aceştia exercitau asupra lor violenţe fizice şi verbale, obligându-i să muncească până la epuizare. Cei exploatați nu erau plătiţi, hrăniţi corespunzător şi nu puteau părăsi domiciliul grupării. În plus, celor exploatați le erau confiscate telefoanele și actele de identitate.

Primarul localității recunoaște că sunt oameni care întotdeauna au făcut probleme,dar nu se aștepta să comită astfel de fapte. Acesta recunoaște că i-a ajutat pe respectivii lucrători agricoli în timpul carantinei, dar n-a observat nimic suspect. Totuși, una dintre membrele grupului infracțional recunoaște că ar fi ținut mai mult de 10 ani un lucrător în casă, dar l-a tratat bine și autoritățile știau de prezența lui acolo.

Vecinii sunt de-a dreptul terorizați. Aceștia știau situația de mai bine de 10 ani și spun că membrii grupului infracțional furau frecvent animale. Aceștia intrau chiar în casele vecinilor și îi băteau fără milă.

Autoritățile au descins la domiciliile grupării infracționale și i-au arestat pe toți cei implicați.

Articolul precedentAlexandru Rafila, după explozia de cazuri de COVID de ieri: „Nu este vorba doar de cazurile raportate pentru stabilirea următoarelor măsuri de relaxare”
Articolul următorConferință cu scandal a lui Nicușor Dan / Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, l-a șicanat încontinuu pe acesta