Cum cheltuie soția lui Dodon zeci de milioane de lei sub paravanul unei fundații

Fundația „Din suflet”, care aparține soției președintelui Igor Dodon, primește și cheltuie într-un an aproape un milion de dolari fără nicio doză de transparență și control din partea instituțiilor de resort. Mai mult, aceasta nici măcar nu publică rulajele de bani și nu face niciun audit financiar, transmite presa de la Chișinău.

De când a devenit președintele R. Moldova, Igor Dodon se laudă, prin intermediul presei afiliate, cu donațiile și faptele bune făcute de fundația Primei Doamne, iar odată întrebat despre sursele de finanțare ale acesteia, șeful statului dă asigurări că organizația este transparentă, iar datele despre rulajele financiare sunt publice.

Deschide.md scrie că în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Fundația are o singură pagină oficială de Facebook și un compartiment infim și sec pe pagina Președinției.

Sursa a făcut rost de rulajele financiare pentru anul 2018 ale organizației. Potrivit datelor, la începutul anului menționat, Fundația Galinei Dodon raporta active în sumă de 4 539 809 lei dintre care 3 585 408 erau banii deținuți în numerar și în conturile bancare, iar la datorii sunt trecute aproximativ 790 000 lei.

Astfel, pe tot parcursul aceluiași an, Din Suflet” a primit finanțări de 12 431 317 lei și a cheltuit aproape un milion de dolari, mai exact – 16 939 090 lei. Iar în perioada precedentă, adică 2017, aceste cheltuieli au depășit 18 milioane de lei, potrivit deschide.md și infoprut.ro.

Articolul precedentMihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la București, rechemat de Dodon
Articolul următorAlexandru Rafila, după explozia de cazuri de COVID de ieri: „Nu este vorba doar de cazurile raportate pentru stabilirea următoarelor măsuri de relaxare”