Concert special al violonistului Alexandru Tomescu, live pe pagina Facebook Qreator

Astăzi, începând cu ora 19:30, publicul pasionat de muzică clasică poate urmări live, pe pagina Facebook a Qreator, un concert al violonistului Alexandru Tomescu. Concertul face parte din seria de evenimente online Qreator – Home Together Edition. În cadrul recitalului, artistul va interpreta, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, lucrări de referință semnate de Johann Sebastian Bach, Niccolò Paganini, Eugène Ysaÿe, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Grażyna Bacewicz și Fritz Kreisler.

În cadrul recitalului, artistul va interpreta, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, lucrări de referință semnate de Johann Sebastian Bach, Niccolò Paganini, Eugène Ysaÿe, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Grażyna Bacewicz și Fritz Kreisler.

Despre Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări, și a câștigat numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică (Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini or Sarasat). Pentru virtuozitatea lui, a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național. Atunci, a promis că îi va face sunetul auzit de către toți românii.

Alexandru Tomescu a cântat pe cele mai renumite și râvnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam).

https://www.facebook.com/events/177422763600838/

Articolul precedentExecutivul urmează să aprobe un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei
Articolul următorCine finanţează Orgnizația Mondială a Sănătății, cea mai populară instituţie a crizei COVID-19