Nicușor Dan nu a reușit să îl convingă pe CTP că vrea să fie primar al Capitalei

Conform gazetarului Crostian Tudor Popescu, Nicușor Dan nu a reușit nici măcar ca vrea să devina primar al Bucureștiului, după o absență de trei luni, potrivit digi24.ro.

Acesta a adăugat, la Digi 24, că actualul primar, Gabriela Firea, „poate spera într-un somn cu vise plăcute”. De asemenea, și declarația lui Marcel Ciolacu, conform căreia Firea este cel mai bun candidat la primăria capitalei, nu a scăpat netaxată.

„E vorba despre negocieri între partidele, să spunem, de pe partea stângă, între PSD și partidul lui Ponta (Pro România, n.r.)între PSD și ALDE. Imediat, Ponta a venit cu oferta: dacă susțineți candidatul nostru acum la Primăria Capitalei, o vom susține și noi pe doamna Firea peste patru ani și jumătate. Nu alegerile prezidențiale sunt acum prioritatea, e vorba de Primăria Capitalei”, a mai adăugat jurnalistul.

În continuare, Cristian Tudor Popescu și-a discursul, afirmănd că, dacă pe 27 februarie, cănd Ludovic Orban l-a declarat pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei, lupta va fi una strănsă, după cele trei luni în care acesta s-a autoizolat practic, „doamna Firea se poate duce la culcare și spera într-un somn cu vise plăcute”.

În viziunea sa, „Nicușor Dan a apărut aseară după o lungă absență, a fost neconvingător, și-a găsit cu greu cuvintele, dar cel mai rău, nu a oferit o viziune pregnantă a reformării Bucureștiului care să determine un nehotărât să-l voteze pe el și nu pe primarul în funcție”.

„USR stagnează undeva la 11 procente și cu astfel de situație nu pot să spere că-l vor propulsa pe Nicușor Dan la primărie prin forța lor politică de vot. Ce va face PMP nu știm, iar Plus nu cred că-i va oferi multe voturi”.

Gazetarul a vorbit și despre posibilitatea ca Gabriela Firea să fie candidata PSD la următoarele alegeri prezidențiale.

Cristian Tudor Popescu: „Da, sigur, își dorește acest lucru, vrea să se ducă oricât de sus pe scara politică. Dacă va câștiga acum mandatul de primar, își va termina mandatul – depinde când vor pune PSD-iștii data alegerilor locale, dar dacă vor fi în septembrie, tocmai iese din mandatul de primar și se duce către președinție. Este candidatul, în clipa de față, cel mai bun pentru PSD, are dreptate dl Ciolacu. Însă asta depinde de victoria doamnei Firea în alegerile locale de acum. Dacă pierde Primăria Capitalei, firește că se întunecă orizontul dânsei pentru 2024″.

Articolul precedentPressHub: Politizarea spitalelor sub pretextul luptei cu COVID-19
Articolul următorEugen Teodorovici, la DNA: Am ascultat convorbirile despre mine dintr-un dosar clasat în 2013