Ministrul Tătaru: Sper să mai purtăm masca de protecție o lună sau două / Vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Întrebat dacă ar putea fi vorba de o perioadă de un an, doi, ministrul a răspuns: „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Tătaru: Să nu impune vaccinarea obligatorie pănâ nu-l testăm unu-două sezoane

Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru la Digi 24.

Articolul precedentSUA: Moartea lui George Floyd a fost reclasificată drept „crimă” / 4 polițiști acuzați
Articolul următorVIDEO Cum vrea Șoric, fostul șef al Poliției Neamț, care apăra interlopii, despăgubiri de la IGPR