SUA: Moartea lui George Floyd a fost reclasificată drept „crimă” / 4 polițiști acuzați

Procurorul care a investigat moartea lui George Floyd în Minneapolis a reclasificat faptele ca omucidere voluntară, acuzându-l pe ofițerul de poliție care l-a asfixiat pe bărbatul afro-american de „omor premeditat”.

În dosar vor fi acuzați și ceilalți trei agenți prezenți la fața locului, potrivit AFP.

Derek Chauvin, demis din poliție ca și cei trei colegi ai săi, și arestat la sfârșitul lunii mai, ar putea primi o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare pentru acest omor, potrivit rechizitoriului depus în instanță.

Familia victimei, care a murit pe 25 mai, a salutat avansarea acestor procese, într-o declarație a avocatului său, Ben Crump.

„Acesta este un pas important pe drumul către justiție”, a comentat ea, la nouă zile după apriția videoclipului care a surprins omorul și care a șocat societatea americană și dincolo de granițele țării.

Articolul precedentTrump nu a observat efecte secundare în timpul tratamentului cu hidroxiclorochină / Ce înălțime și greutate are președintele
Articolul următorMinistrul Tătaru: Sper să mai purtăm masca de protecție o lună sau două / Vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie