Explozie de artificii în Japonia pentru a ține moralul sus populației

Zeci de focuri de artificii au erupt pe cerul japonez pentru a încerca să ridice moralul populației, afectat de pandemia de coronavirus. Spectacolul a ținut mai mult ca un foc normal de artificii, special pentru ca cei izolați să poată vedea focul de pe balcon, scrie AFP.

Mai mult de 160 de comercianți de elemente pirotehnice și-au lansat artificiile la ora 8:00, ora locală.

În era distanțării sociale, focurile sincronizate de artificii au durat mai mult, pentru ca majoritatea populației să poată ajunge la balcoane sau la un loc cu priveliște bună, pentru a savura show-ul.

Un alt motiv pentru care comercianții au stabilit să organizeze acest spectacol este că majoritatea festivalurilor organizate vara în Japonia au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Artizanii din spatele spectacolului spun că au muncit un an întreg pentru a pune în vânzare artificiile destinate să aducă un plus de spectacol festivalurilor japoneze din vară. Având în vedere că acestea nu se vor mai desfășura, pierderile vor fi mari. Mai mult de atât, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru anul 2021.

 

Articolul precedentAstăzi este ultima zi în care se mai pot contesta amenzile date în timpul stării de urgență
Articolul următorProtestele din America fac două noi victime într-o suburbie din Chiacago