Alexei Navalnîi a fost arestat la sosirea la Moscova

Activistul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost reţinut la revenirea în Moscova, transmite corespondentul BBC. El a făcut o scurtă declaraţie pentru reporteri, afirmând că nu îi este teamă, după care a fost condus de oficiali în uniformă, pe aeroportul Sheremetyevo.

Autorităţile închisorii au afirmat că el încălcase condiţiile eliberării condiţionate. Navalnîi tocmai se întorsese din Germania, unde primise îngrijiri medicale după ce fusese otrăvit cu un agent neurotoxic în Rusia.

Jurnalistul Christo Grozev, colaborator al site-ului de investigaţie Bellingcat, a vorbit cu Aleksei Navalnîi înainte de a pleca din Germania. Acesta a afirmat că este conştient de riscurile pe care şi le asumă mergând acasă.

„În acest moment cred că nici el nu ştie dacă este vorba despre o arestare pe termen lung sau scurt, dar cred că, spre deosebire de mine sau oricine altcineva, el poate să rămână calm şi să fie pregătit pentru câteva luni sau chiar ani de detenţie. Dacă ar fi ştiut că se va întâmpla ce tocmai s-a întâmplat decizia lui de a reveni la Moscova ar fi rămas neschimbată”, a afirmat Grozev, potrivit RRA.

Articolul precedentSUA FBI controlează militarii înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden
Articolul următorO nouă tranșă de vaccinuri Pfizer-BioNTech ajunge luni în România