VIDEO Violențele din Congres: Fiul unui cunoscut judecător a fost arestat la New York

Fiul unui proeminent judecător din New York a fost arestat marți la New York pentru participarea la violența care a zguduit Capitoliul pe 6 ianuarie, inclusiv pentru confiscarea echipamentelor aparținând poliției, a declarat parchetul, citat de AFP.

Potrivit plângerii, Aaron Mostofsky, în vârstă de 34 de ani, trebuia să fie pus sub acuzare oficial marți după-amiază cu patru acuzații, inclusiv furt de bunuri guvernamentale, tentativă de întrerupere a funcțiilor oficiale și intrare în Capitoliu.

O condamnare cu privire la furtul unor bunuri guvernamentale – cea mai gravă – i-ar putea aduce până la 10 ani de închisoare, potrivit procuraturii.

Plângerea menționează în special fotografii și videoclipuri găsite de polițiști – unele postate pe propriul său cont de Instagram – care îl arată în interiorul Capitoliului, purtând, pe un costum de blană, o vestă antiglonț a poliției și purtând un scut.

New York Post l-a intervievat pe Aaron Mostofsky în ziua violenței. Acesta din urmă a spus ziarului că alegerile au fost „furate” de la Donald Trump și că „aproape 85 de milioane de oameni” au votat pentru președinte.

Aaron Mostofsky este fiul judecătorului Shlomo Mostofsky, ales în Curtea Supremă a Statului New York în ianuarie 2020 și un personaj din comunitatea evreiască ortodoxă din Brooklyn.

Prin intermediul unui purtător de cuvânt, judecătorul a declarat vineri că nu este „conștient de aceste evenimente nefericite”.

Cel puțin 20 de persoane au fost inculpate de către Curtea federală a Washingtonului, iar alte 40 au fost inculpate de Curtea Superioară locală de la asaltul asupra Capitoliului, care s-a soldat cu cinci decese, potrivit Departamentului de Justiție.

Anchetatorii scotocesc imaginile de pe rețelele sociale care arată sute de oameni dând năvală în clădire, atacând poliția, furând calculatoare și artefacte și spărgând ferestre.

Articolul precedentCea mai mare pensie din România este 78.634 de lei / Pensiile vor fi indexate cu ”cel puțin rata inflației”
Articolul următorPrima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România