Brexit: Vameșii olandezi confiscă sandvișurile cu șuncă ale șoferilor britanici

O televiziune olandeză a filmat oficiali de frontieră confiscând sandvișuri cu șuncă și alte alimente de la șoferii care sosesc în Olanda din Regatul Unit, în conformitate cu regulile post-Brexit, potrivit BBC.

Oficialii au explicat șoferilor reglementările de import impuse de când Regatul Unit și-a oficializat separarea de UE. Conform normelor UE, călătorilor din afara blocului li se interzice să aducă carne și produse lactate.

Regulile păreau să șocheze un șofer vizat de ”confiscări”.

„De la Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa, cum ar fi carne, fructe, legume, pește, astfel de lucruri”, i-a spus șoferului un oficial de frontieră olandez  în filmările difuzate de rețeaua TV NPO 1.

Într-o scenă, un oficial de frontieră l-a întrebat pe șofer dacă mai multe dintre sandvișurile sale învelite în folie au carne în ele. Când șoferul a spus că da, oficialul de frontieră a spus: „Bine, le luăm pe toate”.

Surprins, șoferul i-a întrebat apoi pe oficiali dacă poate păstra pâinea, la care unul a răspuns: „Nu, totul va fi confiscat – bine ați venit la Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

În îndrumarea oficială a guvernului britanic cu privire la Brexit se arată că în UE nu pot fi aduse produse de origine animală. Există excepții care vizează laptele pentru hrănirea bebelușilor sau alte astfel de alimente.

Comisia Europeană susține că ”astfel de reguli sunt necesare pentru a nu fi aduse în UE produse care să reprezinte amenințări și să provoace boli”.

Articolul precedentCuba, pe lista statelor considerate teroriste de SUA, în ciuda eforturilor lui Biden de restabilire a relațiilor
Articolul următorActorul Bogdan Stanoevici, fost candidat la prezidențiale, a murit după infectarea cu Covid-19