Ayatollahul iranian Khamenei interzice importurile de vaccinuri COVID-19 din SUA și Marea Britanie

Liderul suprem Ayatollahul Ali Khamenei a interzis vineri guvernului Iranului importul de vaccinuri COVID-19 din Statele Unite și Marea Britanie, potrivit Reuters.

„Importurile SUA și vaccinurile britanice în țară sunt interzise. Am spus asta oficialilor și o spun public acum „, a declarat Khamenei într-un discurs televizat în direct.

„Nu am încredere în ei. Uneori vor să testeze vaccinurile pe alte națiuni … Dacă americanii ar putea produce un vaccin, nu ar avea un astfel de fiasco al coronavirusului în propria țară. „

Iranul, țara care a fost cel mai afectată de noul coronavirus din Orientul Mijlociu, a lansat la sfârșitul lunii trecute studii umane asupra primului său candidat intern la vaccin COVID-19, spunând că ar să învingă pandemia, în ciuda sancțiunilor internaționale care îi afectează capacitatea de a importa vaccinuri.

Cu toate acestea, Khamenei a lăudat eforturile Iranului de a dezvolta vaccinuri interne, dar a spus că Iranul ar putea obține vaccinuri „din alte locuri de încredere”. El nu a dat detalii, dar China și Rusia sunt ambele aliate ale Iranului.

„Nici eu nu sunt optimist cu privire la Franța din cauza istoricului lor de sânge infectat”, a spus Khamenei, referindu-se la scandalul de sânge contaminat din țară din anii 1980 și 1990.

Articolul precedentHaos la Ministerul Sănătății / Un angajat a trimis o somație greșită privind vaccinarea
Articolul următorStudiu: Vaccinul Pfizer ar funcționa și împotriva noii tulpini de Covid-19