Unele școli din Marea Britanie se redeschid, dar părinții sunt sceptici în această privință

Unele școlile din Marea Britanie se redeschid luni, după ce au stat închide timp de 10 săptămâni. Totuși, mulți părinți sunt sceptici și vor lua decizia de a-și ține copiii acasă, potrivit Reuters.

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare de luni, în Anglia. Astfel, unele școli primare se vor redeschide, adunările cu până la 6 persoane sunt permise, magazinele care își pot desfășura activitatea afară vor fi deschise, sporturile de performanță pot fi reluate fără spectatori, iar persoanele vulnerabile pot să petreacă timp afară.

Cu toate acestea, mulți consideră că măsurile vin prea repede, Anglia având una dintre cele mai mari rate ale mortalității cauzate de noul coronavirus.

Guvernul a anunțat că măsurile pot fi înăsprite, mai ales din cauza faptului că mulți nu respectă distanțarea socială și alte măsuri impuse.

În ceea ce privește redeschiderea unor școli, un studiu al Fundației Naționale pentru Cercetare în Educație estimează că 46% dintre părinți nu își vor trimite copiii la cursuri.

Clasele au fost complet reorganizate, conform BBC. Băncile au fost despărțite, pentru a se forma mai multe rânduri. Elevii, dar și profesorii, se spală des pe mâini, iar geamurile sunt deschise cât mai mult, pentru ca încăperile să fie cât mai aerisite.

Articolul precedentMichael Jordan, după moartea lui George Floyd: „Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Am îndurat destul!”
Articolul următorAstăzi în istorie: Ion Antonescu, conducătorul României între 1940-1944, este executat prin împușcare