SUA: Președintele Trump anunță că vrea să desemneze mișcarea ”Antifa” ca organizație teroristă

Președintele american Donald Trump a anunțat duminică că administrația sa va adăuga organizația de extrema stânga „Antifa” pe lista de organizații teroriste din SUA, potrivit AFP.

„Statele Unite vor înregistra Antifa în categoria organizațiilor teroriste”, a replicat Trump, care în ultimele zile a atribuit acestei mișcări și altor „extremisti radicali” excesele care au dus la revolte din demonstrații inițial pașnice pentru a protesta împotriva morții unui bărbat de culoare de 46 de ani.

Într-o serie de tweet-uri, președintele american a felicitat și poliția pentru că a reușit să controleze situația, sâmbătă seara, în Minneapolis.

„Anarhiștii conduși de Antifa, în special, au fost blocați rapid. Ar fi trebuit ca acest lucru să fie făcut de primar încă din prima seară și nu ar fi existat nicio problemă”, a scris el.

El se referea la Jacob Frey, primarul democrat al acestui mare oraș din nordul țării, de unde a pornit disputa după arestarea mortală și uciderea lui George Floyd.

Polițistul alb, Derek Chauvin, care își ține genunchiul în acest videoclip timp de câteva minute pe gâtul lui Floyd, a fost arestat vineri și acuzat de „omor”.

Articolul precedentCum vom lupta cu infracțiunile și cu abuzul de putere economică după pandemie?
Articolul următorNoi imagini în online cu Ludovic Orban fumând în spații închise / Imaginile, lansate de consilierul Olguței Vasilescu