Maia Sandu a numit un premier interimar

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a lui Aureliu Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În condiţiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul până la numirea unui nou Guvern, Preşedintele, conform Constituţiei, numeşte premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniştrilor, potrivit infoprut.ro.

„Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a scris președintele Sandu pe pagina de Facebook.

Ion Chicu şi-a anunţat demisia din funcţia de premier, refuzând să asigure interimatul funcţiei după data de 31 decembrie 2020.

Amintim că Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, și ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, își încheie joi mandatul, odată cu premierul Ion Chicu. Interimatul funcției de ministru al Sănătății va fi asigurat de secretarul de stat Tatiana Zatâc. La cârma Ministerului Economiei și Infrastructurii interimatul va fi asigurat de secretarul de stat Mihail Lupașcu

Articolul precedentTatăl lui Boris Johnson cere naționalitatea franceză
Articolul următorRedacția senstv.ro vă urează LA MULȚI ANI și un AN NOU FERICIT!