VIDEO SUA: Violențele iau amploare. Mașini ale NYPD au intrat în plin în protestatarii violenți

Mașini ale Departamentului de Poliție din New York (NYPD) au fost surprinse intrând în protestatarii aflați în spatele unei baricade, aruncându-i pe unii în aer, relatează Insider.

Proteste violente au loc în zeci de orașe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Președintele Donald Trump a transmis o serie de mesaje prin Twitter prin care s-a declarat alături de familia victimei și de cei care protestează pașnic, dar a condamnat violențele.

Los Angeles, Philadelphia şi Atlanta fac parte din oraşele americane care au anunţat sâmbătă interdicţia de a circula pe timpul nopţii, cu scopul de a stăvili manifestaţiile violente care au izbucnit pe întreg teritoriul Statelor Unite, scrie AFP.

Poliţişti în ţinută specială au acţionat sâmbătă seară împotriva manifestanţilor care încălcau interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la Minneapolis, trăgând cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta de un comisariat, a constata un fotoreporter al agenţiei France Presse.

Videoclipurile au început să circule rapid pe platformele social media provocând indignare.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a descris incidentul ca fiind „tulburător” în cadrul unui interviu acordat NY1, adăugând însă că protestatarii au înconjurat mașina și sugerând că ei sunt de vină pentru ce s-a întâmplat.

Articolul precedentCoronavirus: România raportează cel mai mic număr de cazuri din ultimele două luni: 124
Articolul următorBrexit: UE îl avertizează pe Johnson că nu a uitat ce au negociat, iar Londra nu va avea un acord