Motan salvat dintr-o uzină de procesare a gunoiului primește un titlul onorific

O pisică care a fost salvată dintr-o fabrică de procesare a deșeurilor din Rusia a fost numită asistentă a ministrului regional de mediu, a declarat administrația miercuri, potrivit The Moscow Times.

Filmările camerelor de supraveghere difuzate pe scară largă în această săptămână au arătat că un lucrător de la uzină prelua pisica dintr-o pungă de plastic legată de pe o bandă transportoare. Veterinarii au spus că pisica sănătoasă și bine hrănită este probabil domestică.

Ministerul Afacerilor cu Mediul din regiunea Ulyanovsk a anunțat un concurs pentru a numi pisica salvată, care va fi adjunct onorific responsabil cu protecția faunei sălbatice.

„Luăm pisica la ministerul nostru și toți angajații își vor asuma responsabilitatea”, a declarat ministrul Gulnara Rakhmatulina într-o declarație.

Adresându-se proprietarilor care aruncaseră pisica, Rakhmatulina a spus „dacă nu poți ține un animal acasă, îl poți da oricând unui adăpost”.

Ministerul de mediu al Ulyanovsk a declarat că i-a trimis scrisori de apreciere angajatului Mikhail Tukash și directorului său procesarea deșeurilor.

„Pisica nu miauna și geanta nu se mișca”, a declarat Tukash pentru televiziunea locală. „A trebuit să tai punga pentru a-i examina interiorul. Doar mi-am făcut treaba. ”

Directorul fabricii a spus că animalul era la câteva secunde distanță de a fi ucis, având în vedere că punga urma să ajungă în separatorul de gunoi.

Pisica este cel puțin al treilea animal salvat la uzină la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova, a declarat televiziunea locală. Anterior, a salvat un arici african supranumit „Vezunka” (în rusă „Norocos”) și două broaște țestoase cu urechi roșii.

Articolul precedentA doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a sosit marți la București
Articolul următorRomânii care merg să lucreze în Marea Britanie vor avea nevoie de viză de muncă