Edward Snowden și soția sa au publicat fotografii cu copilul lor nou-născut

Fostul contractant al Agenției Naționale de Securitate Națională (NSA) și denunțător al acțiunilor de spionaj ale autorităților, Edward Snowden, și soția sa, Lindsay Mills, au anunțat vineri nașterea primului lor copil, potrivit The Independent.

Împărtășind știrile pe site-ul ei, Mills a scris: „Cel mai mare dar dintre toate este dragostea pe care o împărtășim”. Ea a postat imagini cu cuplul în care cei doi țineau nou-născutul. Imaginile AICI.

Snowden, în vârstă de 37 de ani, anunțase la începutul lunii noiembrie că el și soția sa solicită cetățenie rusească ca parte a efortului de a se asigura că familia sa rămâne împreună după nașterea copilului lor.

„După ani de separare de părinți, eu și soția mea nu dorim să fim separați”, a scris Snowden. „De aceea, în această eră a pandemiei și a frontierelor închise, solicităm dublă cetățenie americană-rusă”.

El a continuat: „Lindsay și cu mine vom rămâne americani, creșterea fiului nostru cu toate valorile Americii pe care o iubim – vorbim de libertatea de exprimare. Aștept cu nerăbdare ziua în care mă pot întoarce în SUA, astfel încât întreaga familie să poată fi reunită. Cea mai mare dorință a noastră este ca, oriunde trăiește fiul nostru, să se simtă ca acasă. ”

Cuplului i s-au acordat deja drepturi de ședere permanentă în Rusia, pe fondul unui impuls din partea parlamentarilor republicani de a include denunțătorul în lista celor care au primit clemența de către președinte. Senatorul Rand Paul și reprezentantul Matt Gaetz au depus un dosar în fața președintelui Donald Trump pentru iertarea lui Snowden pe motiv că a fost „persecutat pe nedrept”, a raportat Politico.

Snowden a fugit în Rusia după ce în 2013 a expus public dosare clasificate ale NSA, care detaliau programele extinse de supraveghere interne și externe ale agențiilor. El a fost acuzat de spionaj și furt de proprietăți guvernamentale, iar autoritățile americane doresc, de ani de zile, să fie extrădat pentru a se confrunta cu un proces penal.

Articolul precedentJaponia interzice accesul cetățenilor străini în țară după confirmarea unor cazuri cu noua tulpină Covid-19
Articolul următorKlaus Iohannis pleacă mâine în Moldova pentru o întrevedere cu Maia Sandu