Japonia interzice accesul cetățenilor străini în țară după confirmarea unor cazuri cu noua tulpină Covid-19

Japonia va interzice accesul cetățenilor străini de luni până la sfârșitul lunii ianuarie după ce au fost înregistrate mai multe cazuri ale noii variante Covid-19 în țară, a declarat sâmbătă ministerul japonez de externe citat de CNN

Cetățenii japonezi și rezidenții străini pot intra în continuare în Japonia, dar sunt obligați să se carantineze timp de 14 zile, potrivit postului de radio public japonez NHK.

Măsura a fost luată după ce guvernul metropolitan Tokyo a confirmat sâmbătă două noi cazuri de varianta Covid-19 care implică persoane care s-au întors recent din Marea Britanie. Cele două noi cazuri au fost primele descoperite în afara carantinei aeroportului din țară.

Vineri, alți cinci călători din Marea Britanie au fost detectați cu varianta pe aeroporturile internaționale japoneze.

Se spune că noua variantă a coronavirusului își are originea în Marea Britanie și este semnificativ mai transmisibilă. De la descoperirea sa, peste 40 de țări au restricționat călătoriile din Marea Britanie și, în unele cazuri, călătoriile din alte țări care au documentat cazuri cu varianta.

Începând de luni, de exemplu, SUA vor cere tuturor călătorilor din Marea Britanie să primească un test Covid-19 negativ în termen de 72 de ore de la îmbarcarea într-un zbor către SUA. De asemenea, pasagerilor li se va cere să furnizeze documentația rezultatelor lor de laborator.

Restricții de diferite grade au fost anunțate de țări precum Danemarca, Ecuador, Grecia, Portugalia, Spania și Ucraina. Alții au interzis călătoriile sau au suspendat zborurile din Regatul Unit, cum ar fi Argentina, Belgia, Brazilia, Canada, China, Columbia, Germania, India, Italia, Olanda, Rusia și Spania.

Alții au extins interdicțiile de călătorie sau restricții în alte țări în care a fost detectată varianta, cum ar fi Danemarca, Olanda și Australia. O serie de țări au impus, de asemenea, restricții asupra călătoriilor din Africa de Sud, unde s-a raportat o variantă diferită, potrivit Mariei van Kerkhove, de la Organizația Mondială a Sănătății.

Articolul precedentVIDEO Inconștiență la volan: Un șofer depășește zeci de metri pe linie continuă / Doar o minune a făcut ca o tragedie să nu se întâmple
Articolul următorEdward Snowden și soția sa au publicat fotografii cu copilul lor nou-născut