Trump nu a semnat legea cu privire la proiectul de lege de ajutor economic

Milioane de americani și-au pierdut temporar indemnizațiile de șomaj după ce președintele Donald Trump nu a reușit să semneze proiectul de lege privind scutirea Covid, scrie BBC.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a avertizat cu privire la „consecințe devastatoare” dacă Trump ar continua să întârzie semnarea, dar termenul de sâmbătă a trecut acum.

Beneficiile de șomaj și interzicerea evacuărilor vor fi afectate.

Pachetul în valoare de 900 miliarde USD a fost aprobat de Congres după luni de negocieri și compromisuri dificile. Trump spune că vrea să ofere oamenilor plăți unice mai mari.

Legea include plata a 600 de dolari americanilor care câștigă mai puțin de 75.000 de dolari pe an. Trump spune că dorește ca americanii să primească 2.000 de dolari, dar republicanii din Congres au refuzat să accepte schimbarea.

Într-un tweet de sâmbătă seara, ora locală, Trump și-a apărat din nou poziția cu privire la această problemă, învinuind China pentru focarul de coronavirus.

Scutirea economică a coronavirusului este stimulate de un buget federal de 1,4 miliarde de dolari. O închidere parțială a guvernului va începe marți, cu excepția cazului în care legiuitorii vor adopta un proiect de lege tip “stopgap”  înainte – dar acest lucru nu ar include ajutorul pentru coronavirus, iar Donald Trump ar trebui să îl semneze.

Aproximativ 14 milioane de americani ar fi afectați de o scădere a plăților indemnizației de șomaj.

Într-o declarație formulată publicată sâmbătă pe site-ul web al tranziției, Joe Biden a descris refuzul dlui Trump de a semna proiectul de lege drept o „abdicare de responsabilitate”.

„Este a două zi după Crăciun și milioane de familii nu știu dacă vor reuși să se întâlnească din cauza refuzului președintelui Donald Trump de a semna un proiect de lege de ajutor economic aprobat de Congres cu o majoritate copleșitoare și bipartidă”, a afirmat Biden.

Articolul precedentBilanț coronavirus 27 decembrie: 2.049 noi cazuri și 122 de morți
Articolul următorCrăciun în temnițele comuniste (2)