Aproximativ 350 de români blocați în Marea Britanie, în zona Dover

Circa 350 de cetâățeni români, în general transportatori, sunt blocați în zona Dover din Marea Britanie, conform site-ului mae.ro.

Au fost continuate pe parcursul acestei zile demersurile la nivel european și bilateral în relația cu Franța, inclusiv la nivel ministerial, pentru a solicita identificarea de urgență a unei soluții care să permită deblocarea situației actuale în care se regăsesc cetățenii şi transportatorii români blocați, alături de mulți alți cetățeni europeni, la frontierele Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul acestei dimineți, reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra s-au deplasat în zona Dover, pentru a asigura asistență consulară si pentru a distribui apă și alimente transportatorilor români staționați în această zonă. De asemenea, în cursul nopții trecute, o echipă formată din funcționari consulari și voluntari înregistrați la Ambasada României la Londra s-a deplasat la Maidstone, pentru a acorda sprijin celor aproximativ 350 de cetățeni români blocați în zonă, distribuind apă și alimente. În egală măsură, reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra se află la Folkestone, pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români staționați în această zonă și a le distribui alimente, apă, mănuși, măști de protecție și dezinfectant.

MAE menționează că au fost întreprinse demersuri și la nivelul Ambasadei României la Paris. Astfel, misiunea diplomatică este în dialog constant cu autoritățile franceze, iar o echipă mobilă din cadrul misiunii diplomatice este pregătită să se deplaseze la punctul de trecere a frontierei cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Numerele de telefon la care pot apela cetățenii români aflați în dificultate:

  • 0044 773 871 6335, 0044 7503882992, 0044 8000 353328 – Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • 0044 753 560 4342 – Manchester, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  • 0044 7951 858 445 – Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
Articolul precedentSuedia votează o lege care o apropie de aderarea la NATO
Articolul următorSUA vor înregistra peste 3 milioane de decese într-un singur an