Consultări la Cotroceni / Klaus Iohannis a felicitat PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea coaliției

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

Liderii coaliției își doresc ca miercuri să fie audiați miniștrii noului cabinet, iar votul de învestitură să fie dat joi, pe 24 decembrie.

16.04 Liderii AUR au ajuns la Cotroceni și dau declarații în fața palatului. George Simion declară că AUR cere redeschiderea școlilor. „Redeschideți școlile de urgență”, a spus el.

„Participăm și acum la consultări din condescendență instituțională. Suntem dezamăgiți de felul in care se mimează consultările, dar participăm. Poziția noastră e aceeași – categoric nu vom vota Guvernul Cîțu. Avem propunerea noastră de prim-ministru, Călin Georgescu”, a mai spus Simion.

15:40 Liderii formaţiunilor care sunt parte a coaliţiei au venit, împreună la consultările cu şeful statului. Sunt prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii Alianţei USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum şi premierul propus de coaliţie – Florin Cîţu.

15:34 Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii noii Coaliții pentru viteza negocierilor. „Felicitări pentru formalizarea coaliției, pentru viteza cu care ați reușit să promovați demersurile în Parlament. Recunosc că e prima dată când văd un parlament constituit si cu conduceri alese într-o zi și un pic”, a spus președintele.

PSD ar fi trebuit să fie primul partid care discută cu Klaus Iohannis, însă social democrații au refuzat invitația.

Anterior, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declarase, înainte de consultările convocate de președintele Klaus Iohannis, că Partidul Social Democrat nu va participa la discuțiile de la Cotroceni.

„PSD nu va participa la circul ieftin condus de președintele Iohannis. Am luat decizia ca astăzi PSD să nu se prezente la consultările de la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.

Articol în curs de actualizare…

Articolul precedentGeorge Simion, AUR: Categoric nu vom vota Cabinetul Cîțu
Articolul următorMicroparticule de plastic descoperite în placenta bebelușilor nenăscuți