Carantină în Italia de sărbători

Italia a ordonat restricții la nivel național pe o mare parte din perioada Crăciunului și Anului Nou, în efortul de a combate creșterea numărului de cazuri de coronavirus, potrivit BBC.

Țara va fi supusă restricțiilor „zonei roșii” de sărbătorile legale, cu magazine neesențiale, restaurante și baruri închise, iar italienii au voie să călătorească numai din motive de muncă, sănătate și urgență.

Vor fi permise vizite la domiciliu limitate.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că „nu este o decizie ușoară”.

„Experții noștri erau serios îngrijorați că va exista un salt al cazurilor de Crăciun … Prin urmare, a trebuit să acționăm”, a spus el într-o conferință de presă.

Italia a înregistrat cel mai mare număr de morți Covid din Europa, cu aproape 68.000 de decese.

Domnul Conte a declarat că lansarea acțiunii de vaccinare la sfârșitul acestei luni va marca începutul „sfârșitului acestui coșmar”.

Anunțarea restricțiilor de Crăciun vineri a urmat zile de lupte în coaliția de guvernare între cei care doresc un blocaj complet și alții care caută acțiuni limitate pentru a ajuta afacerile în dificultate și pentru a permite familiilor să se întâlnească.

Între timp, în Franța, președintele Emmanuel Macron rămâne auto-izolat în reședința oficială prezidențială de la La Lanterne, la Versailles, după ce a dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Domnul Macron a spus că suferă de oboseală, dureri de cap și tuse uscată.

Restricțiile „zonei roșii” vor fi în vigoare în toată Italia în perioada 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie și 5-6 ianuarie.

În această perioadă oamenii „pot ieși din casă numai din motive de muncă, necesitate și sănătate”, a spus domnul Conte.

Dar, a adăugat el, regulile vor permite oamenilor să primească maximum două persoane, fără a include persoanele cu vârsta sub 14 ani, în casele lor. O stingere de la 22:00 la 05:00 va în vigoare.

Articolul precedentNegocierile pentru viitorul executiv și programul de guvernare continuă
Articolul următorBogații lumii vor să se bage în față pentru a se vaccina și sunt dispuși să dea sume colosale