Nu tratați Italia ca pe o colonie de leproși, avertizează ministrul de externe

Italia nu va fi tratată ca o colonie de lepră, a declarat sâmbătă ministrul de externe, Luigi Di Maio, promitând o primire călduroasă turiștilor străini în această vară și avertizând alte state ale Uniunii Europene să nu excludă italienii, potrivit Reuters.

Țările europene își redeschid cu precauție granițele, Italia urmând să-i lase pe turiști să revină începând cu 15 iunie.

Cu toate acestea, unele state din UE încearcă să excludă turiști din locuri care au suferit un număr deosebit de mare de cazuri COVID-19. Grecia, de exemplu, a declarat vineri că își va deschide frontierele către cetățeni din doar 29 de țări, cu excepția italienilor, spaniolilor și britanicilor.

„Nu acceptăm listele negre”, a scris Di Maio pe Facebook, anunțând o viitoare rundă de întâlniri bilaterale, atât la Roma cât și în străinătate, pentru a prezenta cazul Italiei.

„Dacă cineva crede că ne poate trata ca pe o colonie de lepră, atunci ar trebui să știe că nu vom tolera asta.

Italia are cel de-al treilea număr de decese din lume, din noul coronavirus, cu 33.229 de persoane care au murit de când focarul a apărut pe 21 februarie.  De asemenea, are cel de-al șaselea număr global de cazuri, aproximativ 232.248.

Articolul precedentProgramul DDB mai are nevoie de 3.500 de membri pentru a cumpăra clubul Dinamo
Articolul următorUniunea Europeană îndeamnă SUA să reanalizeze decizia retragerii din OMS