Emmanuel Macron a fost testat pozitiv la Covid-19

Președintele francez Emmanuel Macron a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, spune biroul său de presă, citat de BBC.

În vârstă de 42 de ani, acesta a făcut un test după apariția simptomelor și se va autoizola șapte zile, a declarat Palatul Elysée într-un comunicat.

Dl Macron „este încă responsabil” de conducerea țării și va lucra de la distanță, a declarat un oficial.

În această săptămână, Franța a impus restricții nocturne pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor în creștere.

Au existat două milioane de cazuri confirmate în țară de când a început epidemia, cu peste 59.400 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

„Președintele Republicii a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19 astăzi”, a declarat palatal prezidențial, joi dimineață. Diagnosticul a fost pus în urma unui „test efectuat la debutul primelor simptome”, se adaugă în declarație.

Nu se știe încă cum a fost infectat Macron, dar biroul său a spus că îi identifică pe cei cu care a fost în contact.

Premierul Jean Castex, în vârstă de 55 de ani, se auto-izolează, fiind considerat un posibil „caz de contact”, au spus oficialii. El trebuia să introducă politica guvernamentală de vaccinare Covid în Senat joi – acum ministrul Sănătății, Olivier Véran, o face în schimb.

Dl Castex nu prezintă niciun simptom, a spus biroul său.

Declarația prezidențială nu menționa dacă soția domnului Macron, Brigitte, care are 67 de ani, a dat și ea rezultate pozitive.

Domnul Macron este unul dintre câțiva lideri mondiali care au contractat boala respiratorie. În special, președintele american Donald Trump a dat rezultate pozitive în octombrie, ceea ce l-a determinat să petreacă trei zile la spital.

Premierul britanic Boris Johnson a avut, de asemenea, virusul și a ajuns la terapie intensivă în timpul primului val al epidemiei, în martie.

Articolul precedentNicușor Dan l-a demis pe managerul spitalului Filantropia
Articolul următorCronica unei revoluții furate (4). 17 Decembrie 1989. Măcelul începe la Timișoara. Ziua când Armata a tras în popor