Rusia planifică studii clinice pentru vaccinul coronavirus în două săptămâni

Oamenii de știință ruși intenționează să înceapă studii clinice în două săptămâni pentru un vaccin ce ar combate noul coronavirus, a declarat sâmbătă Ministrul Sănătății rus, potrivit Reuters.

Rusia are cel de-al treilea număr mondial de infecții cu coronavirus după Statele Unite și Brazilia, iar oficialii Kremlinului au declarat că cercetătorii națiunii lucrează la aproape 50 de proiecte diferite de vaccin.

„Testele sunt în curs și intenționăm să începem studii clinice în următoarele două săptămâni”, a declarat ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, citat de agenția de știri TASS. El a spus că voluntarii au fost selectați pentru a participa la teste.

Producătorii de medicamente din întreaga lume se grăbesc să dezvolte tratamente și vaccinuri pentru virusul care a provocat 364.000 de decese la nivel global.

În prezent, aproximativ 10 vaccinuri contra coronavirusului sunt testate pe oameni, iar experții au prezis că un vaccin sigur și eficient ar fi gata în 12-18 luni de la începutul dezvoltării.

Unul dintre proiectele pentru vaccinurile rusești este derulat de Institutul Vektor din Siberia, condus de stat, iar directorul general al institutului, Rinat Maksyutov, a declarat sâmbătă că speră să finalizeze studiile clinice la jumătatea lunii septembrie.

Maksyutov a spus că studiile vaccinului la animale au avut succes.

Articolul precedentIndrăznețul plan economic al Germaniei pentru o lume post-coronavirus
Articolul următorProgramul DDB mai are nevoie de 3.500 de membri pentru a cumpăra clubul Dinamo