O anchetă dezvăluie că un sfert milion de persoane vulnerabile au fost abuzate în instituțiile de îngrijire ale Noii Zeelande

Aproape un sfert de milion de copii, tineri și adulți vulnerabili au fost abuzați fizic și sexual în instituțiile de îngrijire de stat din New Zealand, bazate pe credință, din anii 1960 până la începutul anilor 2000, a dezvăluit miercuri o anchetă publică citată de Reuters

Un raport intermediar al Comisiei Regale de anchetă a constatat că copiii, unii cu vârsta de până la nouă luni, au suferit ani de abuz, care au inclus violuri tratamente cu șoc electric, de către personalul de la unitățile de îngrijire psihiatrică și de stat, clerici și tutori.

Raportul a estimat că până la 256.000 de persoane au fost abuzate, reprezentând aproape 40% din cele 655.000 de persoane îngrijite în această perioadă, cele mai multe abuzuri apărând în anii 1970 și 1980.

Ministerul neo-zeelandez pentru Servicii Publice, Chris Hipkins, a reacționat spunând că nu există scuză pentru așa ceva.

Raportul susține că majoritatea supraviețuitorilor au avut vârste cuprinse între 5 și 17 ani. Majoritatea au fost abuzați pe o perioadă de cinci până la zece ani.

Abuzul a inclus agresiuni fizice și abuzuri sexuale, personalul din unele instituții psihiatrice forțând pacienții de sex masculin să violeze femeile. A inclus, de asemenea, utilizarea necorespunzătoare a procedurilor medicale, inclusiv șocuri electrice la nivelul organelor genitale și picioare, percheziții necorespunzătoare pe benzi și examinări vaginale și abuz verbal și insultă rasială.

Anne, care în 1979 la vârsta de 17 ani era într-o instituție psihiatrică susține că tratamentele cu șocuri erau administrate chiar și de două ori pe zi.

Raportul mai prezintă și o probabilitatea a copiilor și tinerilor abuzați în case religioase sau religioase care variază între 21% și 42%.

Totodată, a-a constatat că numărul persoanelor care au trecut prin instituțiile de îngrijire a fost de șase ori mai mare decât se estimase anterior.

Comisia Regală va face recomandări guvernului în raportul său final. Este una dintre cele mai lungi și complexe comisii de anchetă întreprinse vreodată în Noua Zeelandă.

Articolul precedentPercheziții inclusiv la Direcția Generală de urbanism a Primăriei Municipiului București pentru sustragere de la plata taxelor și construirea fără autorizații
Articolul următorPreședinte Iohannis a chemat noul Parlament luni la ora 12:00