Claudiu Năsui: Dacă nu putem face reformă, nu vom fi o coaliție în care să fim de decor / Șefia Camerei Deputaților nu poate să revină tot PNL

Există mai multe puncte în negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea Guvernului, unde nu s-a găsit încă o soluție, declară la RFI copreședintele USR PLUS București Claudiu Năsui.

Deputatul Claudiu Năsui precizează că USR PLUS îl va propune pe Dacian Cioloș ca premier, la consultările de luni de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis: ”USR PLUS merge fix cu mandatul pe care l-a avut și în alegeri, anume cu opțiunea Dacian Cioloș, dar evident, nu am avut majoritatea voturilor, nu am avut 50% plus unu, așa că suntem deschiși pentru formarea unei coaliții, dar una în care să se regăsească evident și câteva dintre principalele noastre idei de reformă”.

Întrebat unde s-au blocat negocierile dintre USR PLUS, PNL și UDMR pentru formarea Guvernului, parlamentarul a răspuns: ”Sunt mai multe puncte unde nu am găsit încă o soluție. Noi am convenit între noi că nu discutăm exact stadiul negocierilor. Ce pot să vă spun este că insistăm să existe reforme reale, reforme liberale în programul viitoarei coaliții și că USR PLUS nu are cum să susțină un Guvern sau o coaliție care nu reformează România din temelii (…). Dacă nu putem face reformă, nu vom fi o coaliție în care să fim de decor. Trebuie să putem influența lucrurile și să le putem influența în direcția pe care am prezentat-o în alegeri”.

Întrebat dacă negocierile pentru formarea Guvernului s-au blocat în privința șefiei Camerei Deputaților, Claudiu Năsui a declarat: ”E un lucru pe care nu vi-l pot nici confirma, nici infirma în momentul acesta. Ce vă pot spune este că poziția de președinte al Camerei Deputaților poate să stabilească agenda politică și nu este normal, nu poate să revină a doua poziție PNL-ului. Într-adevăr, PNL a avut un scor mai mare, dar nu atât de mult mai mare încât să justifice să ia toate funcțiile importante în statul român”.

Articolul precedentYoutube a căzut în întreaga lume, probleme existând și cu Gmail și Google
Articolul următorSocialiștii lui Dodon vor să schimbe Ziua Europei