Echipa de baseball Cleveland Indians își schimbă numele din motive rasiale

Echipa de baseball din Cleveland Indians intenționează să își schimbe numele după decenii de critici, relatează presa americană, scrie BBC.

Președintele SUA, Donald Trump, a denunțat această mișcare, scriins pe Twitter că „se anulează cultura la locul de muncă!”

În uz din 1915, oponenții au spus de mult că numele este rasist și ofensator pentru nativii americani.

Echipa a anunțat o revizuire a numelui lor în iulie, în timp ce protestele justiției rasiale au provocat convulsii în SUA după moartea lui George Floyd.

Rapoartele conform cărora echipa din Cleveland și-ar schimba numele au venit duminică seară târziu. New York Times a citat oameni familiarizați cu decizia care au spus că anunțul formal ar putea avea loc imediat după această săptămână.

Nu este clar când își vor schimba numele sau ce anume îl va înlocui, deși unul dintre oameni a spus ziarului că se poate întâmpla imediat după 2022.

Președintele Trump a criticat mișcarea proiectată, acesta spunând că „nu este o veste bună, nici măcar pentru„ indieni ”.

Termenul „a anula cultura” este folosit atunci când oamenii sau companiile se confruntă cu o reacție publică rapidă sau chiar boicotează declarațiile sau acțiunile percepute de unii ca fiind jignitoare.

Cu toate acestea, proteste împotriva numelui Cleveland Indians au avut loc de zeci de ani. Oponenții au organizat demonstrații în fiecare zi de deschidere a sezonului de baseball în fiecare an, începând cu 1973, iar protestele au crescut în anii 1990 – mai ales când în World Series în 1995 echipa a jucat Atlanta Braves, o altă critică din partea oponenților care spun că are un nume ofensator.

Anul trecut, indienii din Cleveland și-au scos emblema fostulului șef indian Wahoo de pe uniformă după ce au anunțat că „nu mai este potrivit”. Criticii au spus că simbolul este jignitor pentru nativii americani și perpetuează stereotipurile.

Numeroase companii și mărci din întreaga lume au anunțat schimbări în urma uciderii lui George Floyd.

Articolul precedentBilanț coronavirus 14 decembrie: 3.252 noi cazuri și 109 de morți
Articolul următorLudovic Orban: Barna nu are experiență pentru a duce „bătălii puternice” cu PSD