Johnson și Ursula von der Leyen sunt de acord să continue negocierile privind Brexit-ul

Liderii au avut un apel telefonic „util” în care au discutat despre „subiectele majore nerezolvate”, potrivit Politico.

Negocierile cu privire la un acord Brexit vor continua, au declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și premierul britanic, Boris Johnson, după ce au vorbit duminică.

Într-o declarație comună, von der Leyen și Johnson au spus că au avut un apel telefonic „util” în care au discutat despre „subiectele majore nerezolvate” ale discuțiilor despre viitoarea relație.

„Echipele noastre de negociere au lucrat zi și noapte în ultimele zile”, se arată în comunicat. „Și în ciuda epuizării după aproape un an de negocieri, în ciuda faptului că termenele limită au fost ratate din nou și din nou, credem că, în acest moment, este responsabil să mergem mai departe.”

Prin urmare, ambii lideri și-au cerut negociatorii să continue discuțiile și să vadă „dacă se poate ajunge la un acord chiar și în această etapă târzie”.

Anterior, săptămâna aceasta, von der Leyen și Johnson au convenit la o cină de lucru la Bruxelles că negocierile vor continua și o „decizie fermă” cu privire la viitorul discuțiilor ar trebui luată până duminică.

Potrivit diplomaților UE, atât pescuitul, cât și așa-numitele condiții de concurență echitabile pentru a evita concurența neloială rămân punctele de blocaj în cadrul negocierilor.

Referințe:

Articolul precedentTrump respinge planul de vaccinare în primul val la Casa Albă
Articolul următorCiolacu, după consultări: Un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, condus de Rafila