INTERVIU George Simion: Nu vom vota o Coaliție condusă de PSD / Vom vota doar un guvern format din profesioniști, în interesul țării

Situația politică din Parlamentul României pare una mai complicată decât oricând. Se poartă negocieri peste negocieri, nicio soluție nu pare exclusă, iar toți ochii sunt ațintiți asupra suprizei alegerilor, Alianța pentru Unirea Românilor, și asupra deciziei lor.

Punct.News a stat de vorbă cu George Simion, copreședinte AUR, pentru a afla ce guvern ar vota și în ce condiții a patra forță politică a țării.

Rep: Domnule George Simion, ar putea vota AUR o Coaliție de guvernare condusă de PSD?

George Simion: Este exclus ca AUR să voteze o guvernare condusă de PSD sau de alt partid politic, credem că nu au soluții. Referitor la PSD, credem că sunt un alt partid în siajul președintelui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a amenințat că nu se va prezenta la consultările de la Cotroceni. Cred că președintele este înfricoșat de această perspectivă.

Rep: Și, atunci, ce fel de guvern ar vota AUR?

George Simion: Singura condiție prin care AUR va vota un guvern este dacă acest guvern va fi format în întregime din profesioniști, din oameni capabili și dacă va prima interesul națiunii române. Niciuna din variantele propuse de primele trei forțe politice ale țării nu ne mulțumește, iar dacă nu vor da o guvernare care să apere interesele națiunii române, atunci ne vom asuma noi acest lucru.

Rep: Există o teamă de un blocaj care ar putea duce la alegeri anticipate. Cum vă raportați la această ipoteză?

George Simion: Alegerile anticipate sunt cu siguranță o variantă oferită de Constituție, atâta timp cât aceste partide actuale, care conduc România de 30 de ani, nu sunt capabile să ofere soluții. Votul primit de PSD și de PNL nu le îndreptățește să hotărască singure modul în care este condusă această mare națiune.

Articolul precedentMerkel îi îndeamnă pe germani să restricționeze contactele înainte de Crăciun
Articolul următorPNL îl propune premier pe Florin Cîțu / Cine este Cîțu și atacul speculativ pe leu din 2008