Boris Volosatîi va reprezenta românii din diaspora în Parlamentul de la București

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea reprezentare politică și în Republica Moldova, a declarat Boris Volosatîi, proaspăt deputat al AUR în Parlamentul României, și Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Unirea-Odip”, care au anunțat luni înființarea unei noi formațiuni politice la Chișinău, potrivit infoprut.ro.

În cadrul unei conferințe de presă, Volosatîi a mulțumit tuturor românilor pentru că au acordat votul de încredere Alianței pentru Unirea Românilor.

„Nu vom uita promisiunile noastre și vă vom reprezenta în Parlamentul României cu cinste și onoare. AUR va fi o nouă forță politică în Parlamentul României, iar promisiunile și nevoile, care au fost adresate către noi în perioada campaniei electorale, vor fi realizate în acest mandat cu multă responsabilitate de către noi. Munca noastră de-abia începe”, a declarat Boris Volosatîi.

Totodată, membrul AUR a anunțat apariția unei noi forțe politice în Republica Moldova.

„Rezultatele alegerilor au demonstrat că așa o forță nouă în politicul românesc, o forță conservatoare, naționalistă, care pune în valoare familia, nația și biserica și libertatea, este un lucru necesar atât politicului, cât și cetățeanului. Noi astăzi declarăm că în R. Moldova va apărea o nouă forță politică care va avea o strânsă interacțiune cu AUR pentru a aduce aceleași politici și în această parte a țării”, a mai subliniat candidatul AUR, menționând că AUR va avea reprezentare politică și civică și în Republica Moldova.

Liderul Asociației „Unirea-Odip”, Vlad Bilețchi, a felicitat Alianța pentru Unirea Românilor pentru rezultatul obținut, punctând că de astăzi începe vremea responsabilității.

„Urmează mandatul responsabil al Alianței pentru Unirea Românilor, nu ne-ați votat întâmplător, cum ar vrea să creadă unii, ați făcut-o conștient, înfruntând această mizerie din campanie, pentru că știți cine suntem, ce am făcut și mai ales ce vrem să facem în continuare. AUR nu este un partid istoric, un partid cu milioane de euro sau cu televiziuni de buzunar și holdinguri afiliate, ci un partid al oamenilor sinceri, liberi și onești”, a precizat Bilețchi.

Boris Volosatîi este cunoscut drept cel mai longeviv director de liceu de la Chișinău. Acesta va fi cel care va reprezenta cetățenii români din R. Moldova în Parlamentul României. Volosatîi a candidat pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de George Simion și Claudiu Târziu, fiind cap de listă pe circumpscripția nr. 43 diaspora.

Potrivit rezultatelor preliminare, AUR a fost votat de peste 9% dintre alegători.

Articolul precedentMacron spune că Franța va vinde arme Egiptului, indiferent de respectarea drepturilor omului
Articolul următorKlaus Iohannis: Românii nu au mers la vot pentru că sunt nemulțumiți de mine, de partide, de clasa politică