Noi incidente la alegerile parlamentare: Autoturism parcat lângă secție cu însemnele unui partid / Materiale electorale distribuite în secții / Fotografieri ale buletinului de vot

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a prezentat la ora 15:00 noile cazuri de încălcări ale legii sau evenimente deosebite desfășurate astăzi la urne. 

Cu mașina instcripționată la vot

În municipiul București, în urma unei sesizări în care se semnala că în proximitatea unor secții de votare din sectorul 2, este parcat un autoturism care are afișată sigla unui partid politic, polițiștii au stabilit că autoturismul avea pe interior, în loc vizibil, sigla partidului politic respectiv.

Posesorul autoturismului a fost identificat și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei.

Tulburări ale ordinii și liniștii publice

Conform MAE, în zona unei secții de vot din București, o persoană a tulburat ordinea publică, dându-și jos și masca de protecție. Persoana în cauză a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii și cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Președintele unei secții de votare din județul Suceava a sesizat poliția cu privire la faptul că un alegător nu s-a conformat dispozițiilor sale cu privire menținerea ordinii în localul de vot, l-a bruscat și a adresat injurii membrilor comisiei de votare. Alegătorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.500 de lei.

Un bărbat din județul Vâlcea s-a prezentat la secția de votare fără a purta mască de protecție, iar în momentul în care i-a fost oferită una la intrarea în secție a devenit recalcitrant și a tulburat ordinea și liniștea publică. Acesta a fost amendat cu 3.500 de lei.

Alte incidente și încălcări ale legii

O persoană din localitatea Pașcani a intrat cu materiale electorale în sediul unei secții de votare fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru continuarea propagandei electorale.

Au fost și trei situații în care alegătorii și-au fotografiat buletinul de vot în cabina de votare, toți trei fiind sancționați.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că primarul unei localități distribuie diverse pachete cetățenilor. Se efectuează  cercetări.

Articolul precedentGeorge Simion (AUR): Am votat pentru dreptate și împotriva unui sistem care ne-a condus timp de 30 de ani
Articolul următorAmenzi de peste 120.000 de lei pentru infracțiuni în cadrul procesului electoral / Mai multe persoane nu au fost lăsate să voteze