Protest de amploare în fața Parlamentului de la Chișinău

Sute de cetățeni ai R. Moldova protestează astăzi în fața Parlamentului de la Chișinău împotriva proiectului de lege înaintat de Partidul Socialiștilor, care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS), dar și împotriva altor inițiative legislative buclucașe promovate de coaliția neformală PSRM-Șor, care ar putea fi votate în ședința de joi a Legislativului, potrivit infoprut.ro.

Protestatarii cer demisia Guvernului condus de Ion Chicu și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Ei scandează: „Dreptate cetățenilor”, „Plecați de la putere”, „Jos Parlamentul”, „Jos Trădătorii” și „Noi suntem poporul!”

Maia Sandu, președintele ales al R. Moldova, s-a alăturat protestatarilor și le-a mulțumit că au venit la manifestație. „Suntem astăzi aici pentru a ne apăra democrația, țara, votul, pentru a avea o țară fără corupție, sărăcie, o țară în care să ni se facă dreptate. În același timp trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, vă rog foarte mult să respectăm regulile – să purtăm corect masca și să păstrăm distanța. Din cauza lui Igor Dodon trebuie să ieșim iarăși în stradă. Ce face această majoritate Dodon-Șor, în plină criză pandemică, ei se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Trebuie să oprim hoții și să întoarcem banii oamenilor. Hoții s-au speriat și se vârcolesc, în continuare. Încearcă să arunce la gunoi votul dumneavoastră. Dar noi cu dumneavoastră suntem puternici, demult protestăm împotriva corupților. Am reușit să-l alungăm pe Plahotniuc și l-am dat jos pe Dodon”, a menționat Maia Sandu în fața mulțimii.

Potrivit Inspectoratului General de Poliției (IGP), în fața Parlamentului, în aceste clipe, protestează aproximativ 700 de persoane, în realitate însă par a fi mai multe.

Oamenii au venit din mai multe raioane ale R. Moldova, printre aceștia sunt și veteranii războiului moldo-rus de la Nistru, care au cerut deputaților din opoziție să blocheze tribuna Parlamentului, astfel încât majoritatea PSRM-Șor să nu poată vota proiecte de lege.

Ulterior, Facțiunile PAS și Platforma DA au blocat tribuna Parlamentului, iar deputatul PPDA Alexandru Slusari a spus că toată ziua o va ține blocată pentru a nu permite votarea proiectelor nepopulare.

Amintim că manifestanții au venit să protesteze pentru a apăra votul și voința poporului, după îndemnul lansat ieri de președintele ales Maia Sandu. Înainte de începerea protestului, echipa PAS a pregătit scuarul din fața Parlamentului de la Chișinău, desenând însemne pe asfalt pentru ca oamenii să protesteze păstrând distanța fizică. Totodată, ei au oferit măști de protecție.

Articolul precedentPrințul Nicolae al României a dat publicității primele fotografii cu fetița sa
Articolul următorSUA înregistrează un nou record zilnic de morți datorat coronavirusului