Nicușor Dan anunță că votează PNL/ Supărare mare în USR / Cioloș: Șmecherii politice

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că va vota PNL la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, deoarece consideră că liberalii că au cel mai solid program de guvernare şi cea mai bună variantă de premier, respectiv Ludovic Orban, afirmând că acesta este de încredere, îşi ţine cuvântul, este loial, cu viziune, cu anvergură, vede mizele mari şi este preocupat de soluţii la probleme şi nu de beneficii de imagine.

„Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie după tot răul pe care l-a făcut şi României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot. Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. (…) Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”, a spus Nicuşor Dan la sediul de campanie al PNL Bucureşti, potrivit Agerpres.

Reacții USR-PLUS:

Senatorul USR Florina Presadă apreciază drept „o aberație” afirmațiile primarului general potrivit cărora PNL și Orban sunt cele mai bune opțiuni pentru guvernare și îl ironizează pe acesta: „Nicușor, clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală”.

Copreşedinte USR-PLUS, Dacian Cioloș, crede că „alegătorii vor taxa cum vor crede de cuviinţă astfel de mişcări”, pe care le-a catalogat drept „șmecherii politice”.

„E alegerea lui, o respectăm, e treaba lui, el decide ce vrea să facă cu viitorul lui politic. Pe noi ne interesează ca bucureştenii să fie bine guvernaţi. Şi câtă vreme o să ţină cont de agenda oamenilor şi de programul cu care a câştigat alegerile – pentru care noi l-am susţinut – o să aibă sprijinul nostru. Şi în continuare eu sper să reuşească ca şi primar, pentru că asta e important pentru noi acum, să îşi pună în aplicare programul cu care a câştigat primăria, nu şmecheriile astea politice. E treaba lui. Despre cât contează pentru bucureşteni anunţul acesta pe care l-a făcut acum, cu câteva zile înainte de alegeri, asta o să aflăm pe 6 decembrie, când o să numărăm voturile”, a declarat Cioloş, pentru Agerpres.

Articolul precedentHoraţiu Moldovan: Vaccinarea întregii populaţii împotriva Covid-19 va începe cel mai devreme în primăvară
Articolul următorUn nou scandal legat de USR-Plus după apariția unui sondaj cu întrebarea: Cum v-ați simți dacă fiica sau fiul dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?