Elon Musk: Acțiunile noastre vor fi zdrobite ca un sufleu sub un baros

Elon Musk, CEO-ul Tesla,  a trimis marți un e-mail angajaților, avertizându-i că trebuie să-și controleze cheltuielile pentru a continua să scoată profituri trimestriale, chiar dacă acțiunile Tesla se tranzacționează la maximuri istorice înainte de includerea companiei în S&P 500, potrivit CNBC.

Anul acesta, printre altele, Tesla a început să cheltuiască pentru a construi o nouă fabrică lângă Austin, Texas și o alta lângă Berlin. Compania a început, de asemenea, o renovare a instalațiilor sale de vopsire, care fac parte din fabrica sa de asamblare a vehiculelor din SUA din Fremont, California.

„Investitorii ne acordă o mulțime de credite pentru profitabilitatea viitoare, dar dacă, într-un moment dat, ajung la concluzia că acest lucru nu se va întâmpla, acțiunile noastre vor fi imediat zdrobite ca un sufleu sub un baros!” Musk a scris în e-mail, care a fost obținut de CNBC.

La începutul anului 2020, pe fondul vânzărilor lente de automobile din întreaga lume, Tesla a redus temporar salariile unor angajați, a redus contractele cu lucrătorii temporari și a concediat un număr nedivulgat de lucrători după un proces anual de revizuire a performanței. De atunci a restabilit salariile angajaților.

Mesajul de e-mail de marți reamintea declarațiilor anterioare ale lui Musk, dar nu specifică modul în care Tesla intenționează să se gândească la bugetul său.

La apelul de câștiguri al companiei în trimestrul trei, Musk le-a spus analiștilor și acționarilor: „Încercăm să cheltuim bani la cel mai rapid ritm pe care îl putem cheltui și nu să-i risipim”.

Dar, în același apel, directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a spus că Tesla intenționează să-și mărească cheltuielile de capital cu 2 miliarde de dolari față de planurile sale anterioare de 2,5 miliarde de dolari în 2021 și 2022.

Tesla a strâns 5 miliarde de dolari în septembrie printr-o majorare a capitalurilor proprii, dar trebuie să plătească aproximativ 1 miliard de dolari în acest al patrulea trimestru legat de conversii.

Acțiunile Tesla se tranzacționau peste 580 dolari înainte de închiderea pieței marți.

Articolul precedentAlegeri parlamentare 2020 / Cum pot vota cetățenii aflați în carantină sau izolare la domiciliu
Articolul următorParlamentul European va supune la vot căutarea fără discriminare în mesajele private ale cetățenilor