Iohannis, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, persoane fără calificare

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un comunicat de presă în care reacționează la o anchetă jurnalistică în care este prezentat un caz din Mureș în care un inginer a fost înlocuit din funcție cu o persoană fără experiență, numită politic. 

„Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare”, a declarat președintele.

„În urma cazului de la Mureș semnalat de către mass-media, am avut o discuție cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucția României pe baze și valori solide. În acelaşi timp, i-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii”, a mai declarat președintele.

Reacția președintelui vine după ce acesta a fost întrebat la ultima conferință de presă de la Palatul Cotroceni despre ancheta Recorder care prezintă cazul unui inginer care a ajuns director la Apele Române Mureș în urma unui concurs și care a fost înlocuit din funcție cu un membru PNL fără experiență în domeniu.

Articolul precedentFostul ministru al Educației, Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare
Articolul următorMohsen Fakhrizadeh, părintele programului nuclear iranian, a fost asasinat lângă Teheran