Ce a dus la arestarea brutală și la moartea lui George Floyd. Apelul la 911 a fost făcut public

Protestele din Minneapolis devin din ce în ce mai violente, protestatarii cerând să se facă dreptate în cazul lui George Floyd, cetățeanul afro-american care a fost ucis în timpul unei arestări, notează Digi24.

George Floyd a fost omorât de un polițist în timpul unei arestări, când unul dintre polițiști a presat gâtul acestuia cu genunchiul câteva minute, până când Floyd a murit prin asfixiere. Suspectul era deja încătușat și ar fi fost acuzat că a plătit cu bancnote false la un magazin.

Convorbirea telefonică ce a dus la arestarea lui George Floyd:

Operator: 911, care este urgența?
Apelant: Cineva a venit la magazinul nostru de pe strada 3759 Chicago Avenue și a plătit cu bancnote false. Când am realizat, el deja părăsise magazinul. Am fugit după el și l-am găsit la mașină. Individul se află într-o stare avansată de ebrietate și nu se poate controla. Stă lângă mașină.

Operator: Cum arată?
Apelant: Este înalt, chelios, are în jur de 1.80-1.85. Acum vrea să se urce în mașină. Este un bărbat negru.

Operator: Am trimis un echipaj. Dacă bărbatul pleacă până la sosirea poliției, vă rog să sunați din nou.
Apelant: Ok, nicio problemă.

Sute de oameni s-au alăturat protestelor prin care se încearcă atragere atenției asupra cazului lui George Floyd și ale abuzurilor polițiștilor. Poliția din Minneapolis a fost deja depășită de situație, în consecință Garda Națională a Statelor Unite a fost desfășurată în oraș.

Articolul precedentTwitter intră din nou în conflict cu Donald Trump. Rețeaua a cenzurat o nouă postare
Articolul următorCum vor fi echivalate competențele lingvistice și digitale la Bacalaureat. Metodologia a fost publicată