VIDEO Parlamentarii din Taiwan s-au bătut cu organe de porc chiar la tribuna Parlamentului / Care a fost motivul?

Parlamentarii din Taiwan s-au luptat cu pumnii și au aruncat vineri cu organe de porc unii în ceilalți. Motivul este o nouă politică care urmează să fie adoptată și care ar permite importul de carne de porc și carne de vită din SUA, scrie StarTribune.

Premierul Su Tseng-chang trebuia să prezinte vineri dimineață un raport de politici programat în mod regulat cu privire la politica privind carnea de porc, atunci când parlamentarii partidului de opoziție din partidul naționalist, cunoscut și sub numele de KMT, i-au blocat încercarea de a vorbi aruncând saci cu organe de porc. Legiuitorii din Partidul Democrat Progresist (DPP) de la guvernare au încercat să-i oprească, rezultând în haos și un schimb de pumni.

Un parlamentar DPP s-a luptat cu un parlamentar KMT pe podea din fața tribunei Parlamentului.

Administrația președintelui Tsai Ing-wen a ridicat o interdicție de lungă durată asupra importurilor de carne de porc și carne de vită din SUA în august, într-o mișcare considerată drept unul dintre primii pași spre negocierea posibilă a unui acord comercial bilateral cu SUA. Interdicția va fi ridicată în ianuarie.

Această decizie a întâmpinat o opoziție acerbă, atât din partea KMT, cât și a cetățenilor. Noua politică permite importul de carne de porc cu reziduuri acceptabile de ractopamină, un medicament pe care unii fermieri îl adaugă în hrana animalelor care promovează creșterea cărnii slabe.

Duminică, mii de oameni au mărșăluit în Taipei pentru a protesta împotriva importurilor.

Carnea de porc americană ar reprezenta un procent mic din consumul insulei, dar partidul naționalist a profitat de această problemă într-un efort de a mobiliza sprijinul în urma eșecurilor succesive de a prelua puterea în urma alegerilor.

„Când erați în opoziție, erați împotriva cărnii de porc din SUA, acum că sunteți la putere, ați devenit susținători al cărnii de porc din SUA”, a declarat legiuitorul KMT Lin Wei-chou, care a condus grupul de parlamentari care protestează împotriva politicii.

Parlamentarii DPP au cerut pacea: „Vă rog să vă întoarceți la rațiune”, a susținut Hsu Sheng-chieh, membru legislativ DPP.

Articolul precedentDisney va concedia 32.000 de angajați din cauza pandemiei care a lovit grav parcurile tematice
Articolul următorBilanț coronavirus: 8.499 de cazuri noi, 172 de decese și 35.610 teste prelucrate în ultimele 24 de ore