Meghan, ducesă de Sussex, a dezvăluit că era însărcinată cu al doilea copil, dar a suferit un avort spontan în iulie, scrie CNN.
Într-un articol pentru New York Times, ducesa a scris că „a simțit o crampă ascuțită” în timp ce schimba scutecul primului ei copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, pe care l-a avut împreună cu soțul ei prințul Harry în 2019.
„Am căzut pe podea cu el în brațe, fredonând un cântec de leagăn pentru a ne menține pe amândoi calmi, tonul vesel un contrast puternic cu sentimentul meu că ceva nu era în regulă”, a scris Meghan. „Știam, în timp ce îmi strângeam primul copil, că îmi pierd al doilea”.
Fosta actriță și membru al familiei regale a Marii Britanii a descris dificultatea de a-și pierde al doilea copil și a reflectat asupra greutăților anului trecut din perspectiva profund personală.
„M-am întins într-un pat de spital, ținând mâna soțului meu. Am încercat să-mi imaginez cum vindecă „, a scris ea.
Ea a făcut referire la un interviu în timpul unui turneu regal de la sfârșitul anului 2019 în care și-a reținut lacrimile după ce un jurnalist a întrebat „Ești bine?”
„A pierde un copil înseamnă a purta o durere aproape insuportabilă, experimentată de mulți, dar despre care puțini au vorbit”, a spus ea.
Aproximativ 10% din toate sarcinile se termină prin avort spontan, potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, o cifră la care Meghan a făcut referire în discursul ei. Dar multe femei sunt reticente să vorbească despre experiențele lor cu angajatorul, colegii sau prietenii lor, din rușine sau frică de discriminare.
„În ciuda caracterului uimitor al acestei dureri, conversația rămâne tabu, plină de rușine (nejustificată) și perpetuând un ciclu de doliu solitar” ,a scris Meghan.
Deoarece aproape 80% din avorturile spontană au loc în primul trimestru, femeile sunt deseori încurajate să-și păstreze sarcina privată până la cel puțin 12 săptămâni.
Ducesa s-a referit, de asemenea, la impactul uman al pandemiei și la mișcarea împotriva rasismului structural și a brutalității poliției care au definit anul 2020. „Sănătatea se mută rapid la boală. În locurile unde a existat odinioară comunitate, acum există diviziune”, a scris ea.