Tradiție americană: Trump a ”grațiat” un curcan înainte de Ziua Recunoștinței, dar a evitat orice contact cu presa

Conform tradiției americane, Președintele SUA, Donald Trump, a ”grațiat” un curcan înainte de Ziua Recunoștinței, oferindu-i dreptul la viață. Între timp, în una din rarele apariții de după alegeri, Trump s-a ferit de declarații. 

Președintele Donald Trump, s-a adresat marți unui curcan și jurnaliștilor să vorbească despre eșecul său în fața lui Joe Biden, potrivit AFP.

Ceremonia anuală din Grădinii Trandafirilor, pentru a salva un curcan din a se alătura celor 45 de milioane de păsări sacrificate de Ziua Recunoștinței, l-a găsit pe Trump relaxat.

„Ce pasăre”, i-a spus el curcanului mare, numit Porumb, observând că Ziua Recunoștinței este o „zi specială pentru curcani”, dar „în cea mai mare parte nu prea bună”.

Evenimentul de grațiere, o tradiție veche de zeci de ani, nu este, de obicei, decât o oportunitate scurtă de a imortaliza momentul.

De data aceasta, jurnaliștii au analizat fiecare silabă, întrebându-se dacă Trump va admite în cele din urmă înfrângerea în alegerile sau poate să anunțe grațierea unor oameni, de data aceasta, înainte de a pleca definitiv de la Casa Albă.

Nu a existat nicio concesie.

La fel, nu a existat nicio referire la plecarea sa care se apropia sau la refuzul său cu trei săptămâni după ziua alegerilor de a-l felicita pe Biden.

Trump, apariție surpriză la Casa Albă după ceremonie

Corpul de presă de la Casa Albă s-a zbuciumat când echipa lui Trump a anunțat cu două minute înainte că Trump va susține o scurtă conferință pe podiumul sălii de informare.

Dar când Trump a apărut alături de vicepreședintele Mike Pence, aceasta a fost doar pentru a furniza o declarație rapidă despre maximele record de pe piața de valori din SUA. Aceasta a durat un minut și apoi a plecat, fără să mai aibă întrebări.

Trump, care timp de patru ani a fost omniprezent la televizor, radio și în presa scrisă cu interacțiuni aproape zilnice cu jurnaliștii, nu a primit deloc întrebări din partea presei de la înfrângerea sa.

Articolul precedentGuvernul Ungariei răspunde acuzațiilor actorului George Clooney: „Nu este un oracol politic global”
Articolul următorCum s-a făcut de râs Thailanda în lupta cu drogurile: Cea mai mare captură de ketamină, de fapt un agent de curățare