Marea Britanie include interdicția Huawei în legea de securitate a telecomunicațiilor

Guvernul Marii Britanii a declarat marți că va cere parlamentului puteri extinse pentru a supraveghea politicile de securitate ale operatorilor de telecomunicații, inclusiv reducerea utilizării de către operator a echipamentelor chineze pentru viitoarele rețele 5G, potrivit Politico.

Proiectul de lege privind securitatea telecomunicațiilor ar permite guvernului să forțeze operatorii să scoată echipamente de la furnizorii de telecomunicații „cu risc ridicat” atunci când desfășoară rețele 5G, potrivit unei declarații a Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport din Marea Britanie. Autoritățile britanice au desemnat anterior vânzătorii chinezi Huawei și ZTE drept „cu risc ridicat”.

Secretarul digital Oliver Dowden a declarat că proiectul de lege „va oferi Regatului Unit unul dintre cele mai dure regimuri de securitate a telecomunicațiilor din lume și ne va permite să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja rețelele”.

Proiectul de lege pune în aplicare o decizie anterioară a guvernului Marii Britanii de a interzice achiziționarea de echipamente Huawei 5G.

Proiectul de lege ar oferi, de asemenea, regulatorului telecomunicațiilor Ofcom noi responsabilități de a supraveghea politicile de securitate ale operatorilor și de a impune amenzi de „până la 10 la sută din cifra de afaceri sau 100.000 de lire sterline pe zi” în cazul în care operatorii nu se conformează, a spus departamentul.

Legea își propune să consolideze cerințele pentru orice, de la echipamente la software care rulează trafic de internet și date tradiționale de telecomunicații prin rețele 5G. Guvernul intenționează să introducă o legislație ulterioară care să specifice cerințele privind modul în care se așteaptă ca operatorii să proiecteze rețele de telecomunicații, să le protejeze de atacurile cibernetice și de securitatea auditului.

Articolul precedentCâinele incendiat de minori a fost salvat de un ONG / Cum se simte patrupedul
Articolul următorEficacitatea de 90% a vaccinului Oxford, atinsă dintr-o ”greșeală”