Deputații USR vor demisiona ca sa nu primească pensii speciale / PSD a prins mișcarea, iar Ciolacu cu Simonis vor proceda la fel

Toți parlamentarii USR își vor da mâine demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat.

USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.
 
USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, au anunţat luni că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a arătat că singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei este ”cât contribui, atât primeşti”.

Pensiile speciale au fost introduse de PSD și PNL în 2015, pe vremea alianței USL.

Demagogie? Orban spune că Ciolacu își va lua oricum pensia

Premierul Ludovic Orban a caracterizat drept „o minciună gogonată” și un demers demagogic demisia anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Premierul a declarat la Realitatea Plus că pensia specială se calculează proporțional cu durata mandatului, și că liderul PSD are deja un mandat, deci beneficiază de pensie.

Soluția, spune Orban, ar fi convocarea birourilor reunite ale Parlamentului, modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor și abrogarea articolului de lege care stabilește pensiile speciale.

Pe lângă liderul PSD, și parlamentarii USR au anunțat că vor demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială, conform unei postări a lui Dan Barna pe Facebook.

Articolul precedentAntony Blinken va conduce diplomația SUA sub președinția lui Joe Biden
Articolul următorOrban, despre demisiile parlamentarilor pentru a nu primi pensii speciale: minciună, demagogie