Protestele din Minneapolis se intensifică

Garda Națională a SUA a fost dislocată în Minneapolis după ciocniri violente în urma morții unui bărbat negru neînarmat aflat în custodia poliției, potrivit BBC.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, filmarea arătând un polițist ce îi ținea genunchiul pe gât, sufocandu-l.

Este a treia noate de proteste violente în oraș.

Rapoartele spun că un post de poliție a fost ocupat de manifestanți, iar ofițerii au fost văzuți abandonând clădirea care a luat foc. Este vorba de Secția 3 de Poliție din Minneapolis, unde se crede că lucrau polițiștii implicați în incident.

Miercuri, poliția a folosit gaz lacrimogen contra manifestanților, în timp ce magazinele  erau jefuite. Au fost, de asemenea, proteste la Chicago, Los Angeles și Memphis.

Federația ofițerilor de poliție din Minneapolis a declarat că ofițerii cooperează în anchetă. Într-o declarație către mass-media locală, sindicatul polițiștilor a spus că „acum nu este momentul să grăbim judecata”. „Trebuie să examinăm toate videoclipurile. Trebuie să așteptăm raportul examinatorului medical.”

Articolul precedentDe la 1 iunie se redeschid plajele. Nu se va sta decât pe șezlonguri
Articolul următorChina spune că vrea „reunificarea paşnică” cu Taiwanul