67 de persoane decedate după cele mai grave inundații din ultimii 45 de ani în Filipine

Numărul de morți după cel mai mortal ciclon care a lovit Filipine în acest an a crescut la 67, în timp ce multe zone au rămas scufundate într-o regiune nordică afectată de cele mai grave inundații din ultimele patru decenii, au declarat duminică oficialii citați de Reuters

Președintele Rodrigo Duterte a zburat în provincia Tuguegarao pentru a evalua situația din regiunea Văii Cagayan, care a fost puternic inundată după ce taifunul Vamco a aruncat ploaie pe zone din insula principală Luzon, inclusiv capitala, metropola Manila.

Douăzeci și două de decese au fost înregistrate în Cagayan, 17 în sudul Luzonului, opt în Metro Manila și 20 în alte două regiuni, a declarat Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al agenției de gestionare a dezastrelor.

Doisprezece persoane erau încă dispărute și aproape 26.000 de case au fost avariate de Vamco, a spus el.

„Aceasta este cea mai gravă inundație pe care am avut-o în ultimii 45 de ani”, a declarat guvernatorul Cagayan, Manuel Mamba, în timpul unui briefing cu Duterte.

Efectele acumulate ale anomaliilor meteo și volumelor uriașe de apă dintr-un baraj au afectat mii de familii din Cagayan, dintre care unele fugiseră pe acoperișuri pentru a scăpa de inundațiile ce măsurau până la două etaje.

Șase cicloni au lovit Filipinele într-un interval de doar patru săptămâni, inclusiv Vamco și super-taifunul Goni, cele mai puternice din lume din acest an.

„Vorbim întotdeauna despre exploatarea forestieră ilegală și exploatarea minieră, dar nu s-a făcut nimic în acest sens”, a spus Duterte.

Nu în urmă cu mult timp, America Centrală a fost lovită de furtuna Eta, care a lăsat peste 150 de decese. În Guatemala, peste 100 de oameni au decedat după ce alunecările de teren au acoperit un sat de munte.

Articolul precedentPrima explicație a incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț: Secția ATI a fost mutată fără aprobare
Articolul următorUn student siberian se cațără într-un copac înalt de 8 metri pentru avea semnal și a putea participa la cursuri